Zoef 's door de stad

2019-01-30

In alle grote steden maken e-steps hun opwachting. Ook in België zijn al verschillende aanbieders actief. Hoe het werkt? Je opent de app, zoekt een beschikbare step, ontgrendelt hem door een QR-code te scannen en je bent weg. Je kunt hem ook gewoon op bestemming achterlaten want de steps werken volgens het ‘free floating’-principe. Dat wil zeggen dat je hem mag parkeren waar je wilt. Ideaal dus voor korte afstanden in de stad.

Snel, licht, compact

Na de opmars van vouwfietsen en elektrische fietsen is nu ook de elektrische step aan zijn verovering van de stad begonnen. In de Verenigde Staten maar ook in Europa. Ze worden vooral gebruikt door toeristen en inwoners die snel van A naar B in de stad willen. Het geheim van hun succes: ze zijn snel – tot zo’n 20-25 km per uur - , licht en compact. Je betaalt een euro om er eentje te lenen en daarna een vaste kost per minuut.

Korte afstanden

De steps zijn ideaal voor afstanden die te kort zijn om de bus of tram te nemen of om bijvoorbeeld naar het dichtstbijzijnde metrostation te rijden. De steps hebben een batterij met een autonomie van zo’n 30 à 40 kilometer. ’s Nachts worden ze opgeladen, vaak ook met groene energie. Ze zijn dus niet alleen snel en cool, maar ook goed voor het klimaat.

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte van het klimaatbeleid en schrijf je in op onze nieuwsbrief.