Ondernemingen kiezen voor daadkrachtig klimaatbeleid

Al meer dan 500 grote ondernemingen onderschrijven de klimaatdoelen die de wetenschap naar voren schuift. In ons land onderschreven onder andere AB INBEV, bpost en Proximus zulke ‘science-based targets’. Bedrijven bevorderen op die manier de innovatie, lopen voor op toekomstig overheidsbeleid en versterken het concurrentievermogen.

De wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelen - of science-based targets (SBT’s) - voor bedrijven zijn een initiatief van onder meer WWF. De SBT’s zijn een tool waarmee bedrijven hun klimaatdoelstellingen kunnen bepalen om de wereldwijde temperatuurstijging onder de 2°C te houden.

Al 500 grote bedrijven hebben zich erbij aangesloten en al 159 hebben eigen doelstellingen geformuleerd om de vervuiling terug te brengen.

Orsted is een mooi voorbeeld. Het van oorsprong Deense oliebedrijf heeft haar activiteiten helemaal omgegooid. Nu zet het in op een volledig hernieuwbare toekomst. Orsted verwierf naam in de lage landen omdat het veilingen in Nederland won om windmolens op zee te bouwen zonder subsidies. Orsted heeft zich als doel gesteld om de broeikasgasintensiteit van haar energieproductie terug te brengen met een duizelingwekkende 96% tussen 2006 en 2023. Orsted stelt 5600 mensen te werk.

Hier vind je meer over science-based targets.

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte van het klimaatbeleid en schrijf je in op onze nieuwsbrief.