Ceci n'est pas un hamburger

2019-01-30

(Teveel) vlees eten is niet goed voor het klimaat. De vleesconsumptie in België blijft dalen, dus da’s goed nieuws. Maar af en toe heb je gewoon zin in een goede, vettige burger, toch? Hallo, Beyond Burger, de hamburger uit de States die niet te onderscheiden is van ‘the real thing’. Maar dan zonder vlees.

De Beyond Burger is de eerste plantaardige burger die eruit ziet als en smaakt als een verse rundsburger. Sappig, roze, met een stevige textuur. Maar er komt geen koe bij kijken: hij wordt helemaal gemaakt van plantaardige proteïnen van erwtjes, bamboevezels, bieten, aardappelzetmeel, plantaardige oliën en gistextracten …

Zin om hem uit te proberen? Dan moet je bij Greenway zijn. Je kan terecht in Gent, Antwerpen, Leuven en het station van Brussel-Zuid.

Verlang je daarnaast ook nog eens naar lekker vettig fastfood? Dan kan je bij onze noorderburen terecht! In Amsterdam is de Vegan Junkfood Bar razend populair. Alles wat je normaal in de frituur zou bestellen, kan je hier in de veganistische versie krijgen: van hamburgers tot nuggets en bitterballen. Tripje naar Nederland, iemand?  

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte van het klimaatbeleid en schrijf je in op onze nieuwsbrief.